Optimizacija (SEO) sajtova – uvod

Optimizacija sajtova  (SEO)

SEO je skraćenica, od engleskih reči Search Engine Optimisation . U prevodu bi to znacilo Optimizacija za pretrazivace.

Optimizacija sajtova je osnova za uspeh jedne web prezentacije .
Pomozite pretrazivacima i kupcima da vas lakse pronadju .Organskim rezultatom pretrage se nazivaju oni rezultati pretrage koji se javljaju ispod sponzorisanih oglasa...

Statistika kaze da je 80 % klikova, nakon pretrage, upravo na sajtovima koji se javljaju ispod sponzorisanih oglasa.

Optimizacija sajtova

Ti klikovi su rasporedjeni najcesce; 40% na sajt koji je na prvom mestu, 20% na drugo, 15 % na trece mesto..Ostalih 25 % na preostalih sedam mesta.

To nam govori o sledecoj stvari - Vaznosti "meta description" Ili kratkim opisom vase stranice.

Posmatraca privuce sadrzaj i kratak opis vase stranice. Zato je ponekad web stranica na V ili VII mestu posecenija od ostalih.

Opis stranice -meta description

Danasnje putovanje ili pretrga za buduce putovanje, polazi upravo sa Googla. Tako sto potrencijalni kupac, ponukan nekom reklamom, fotografijom ili nekim drugim motivom, pocinje pretragu u vezi same destinacije...

Ako je dsestinacija za kupaca manje poznata on, prvo trazi ime te destinacije da bi sakupio sto vise podataka o njoj. Skoro je nemoguce danas izaci na prvu stranicu pretrazivaca sa samo jednom recju, tj. sa imenom destinacije.. Najcesce se prvo javiti ogromni svetski sajtovi poput Wikipedie, CNN, nekih domacih novina koje imaju ogromann sadrzaj i dobar rejting medju pretrazivacima.
Zbog toga, se vas aranzman i ponuda mora bazirati i probijati na "long tail keywords". Ili kljucnim frazama poput " VIkend u Rimu'," Aranzmani za Rim avionom"," Povoljni aranzmani za Rim iz Beograda" I slicno..

Prilikom izrade sajta, mi obracamo posebnu paznju na ovaj segment i vrsimo obuku, upravo ovog dela optimizacije sajta radi sto preciznijeg unosa.

Na kraju nase obuke kada saznate i vi najvaznije elementa Google algoritma, i sami cete shvatiti "najvecu tajnu tog programa" Ali o njoj na kraju, kada savladate najvaznije segmente..

Leave your comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.