+381642253320 funtours@sezampro.rs

ONLINE BOOKING

REZERVACIJE DIREKTNO SA VAŠEG SAJTA 

Iako imajte na umu da je vrlo važno imati ravnotežu između direktne rezervacije i onih koji dolaze od posrednika, kako online, tako i offline. Rim nije izgrađen u jednom danu, pa krenite korak po korak.

Zašto se direktne rezervacije više isplate svakom smeštaju?

 

Uštedite na provizijama, poboljšajte profitabilnost mrežne marketinške strategije i imate potpunu kontrolu nad komunikacijom sa svojim kupcem .

+381 64 2253320

Kako sve to radi

Smanjenje troškova

U početku je svaka rezervacija preko interneta bila mala proslava, no kako se digitalni marketinški kanal razvijao, njegova učinkovitost postajala je sve bolja u vrednovanju profitabilnosti. Provizije za mrežne putničke agencije, poznate i kao OTA,  (booking com i sl.)mogu dostići  20% provizije ili, čak i više. U tom smislu, OTA-i imaju vrlo unosan posao u koji ulažu puno novca kako bi privukli sve više i više kupaca.

Strateško planiranje

„U Evropi se oko 90% internetskih rezervacija vrši putem glavnih internetskih turističkih agencija (Booking, Expedia …).“

Uštedite na proviziji

 Jasno je da internetski kanal sve više preuzima vlast. Poticanje povećanja DIREKTNIH internetskih rezervacija omogućuje uštedu troškova hotela uklanjanjem posredničkih provizija i omogućuje održavanje direktne komunikacije s kupcem kako bi se dobile informacije koje pomažu u strategijama lojalnosti.

  • Velika prednost direktnih kupaca sa sajta je da ako su zadovoljni oni se vraćaju na vaš sajt da ponovo rezervišu. Dok, kod rezervacionih sistema, kada se vrate na njihov sajt nudi im se mnoštvo drugih hotela sa specijalnim pogodnostima i gost se retko vraća u isti hotel

 

  • Još jedna velika prednost direktnih rezervacija je sto nudi kupcu mogućnost kupovine dodatnih servisa koje vaš hotel nudi (Transferi, obilasci, korišćenje SPA ili druge usluge koje vaš smeštaj nudi.)

 

  • Lanac Melia hotela je u 2016 godini uspeo dostići 37 % rezervacija direktno preko sajta. Ušteda koju su postigli sa takvim načinom se procenjuje na 200.000 Eur.

 

  • Hoteli iz Marriot lanca daju jasnu poruku „Kupi direktno i dobij bolje“. Oni naprimer svojim direktnim kupcima daju bespalatan Wifi, ili dodatne usluge poput kasnog napuštanja sobe besplatno i slično..
  • Hilton je napravio kampanju #StopClickingAround,
     kojom poziva klijente direktno na njihov sajt.

Mnogi su primeri kako su online agencije pomogle hotelima. Ali dolayi vreme direktnih rezervacija. Usteda koje takve rezervacije donose ne može se zanemariti.

Dakle, ako ste hotelijer, ne čekajte više. Vreme je da uhvatite priključak  i krenete u kampanju. Možete ponuditi mnogo više. Poboljšane cene, bolji tretman i usluga. Ne oklevajte, vaše vreme je na mreži.

Jedan od ključnih faktora je ulaganje u vašu veb stranicu. Ulaganje vremena i novca. Iskreno, nema drugog načina. Ne treba puno razmišljanja da biste objasnili koliko je važan mehanizam za rezervacije kako biste povećali broj gostiju.

Gosti koji rezervišu direktno i ostvare pozitivno iskustvo prilikom rezervacije i kasnije boravka u smeštaju, sigurno se u isti hotel vratćaju direktnom rezervacijom. Dakle, troškova provizije nema ni prvog a ni svakog narednog puta.

Gosti koji dolaze putem direktnih rezervacija znatno više isplate hotelu.

Gosti često proveravaju i veb lokaciju hotela nakon što aktivno traže ponude i povoljnije cene na OTA-ima (*Online turisticke agencije. -Expedia, booking com). Tu možete da iskoristite pametno dizajniranu veb lokaciju da biste privukli goste i naterali ih da direktno rezervišu. Imajte  jednostavnu, za navigaciju  veb lokaciju optimizovanu za mobilne uređaje Koristite pametne poruke i iskačuće prozore (najbolje ponude, sezonski popusti itd.) za pametno komuniciranje najboljih ponuda.  Imajte integrisani mehanizam za veb rezervacije za snimanje rezervacija FUN ITsoft pruža intuitivni mehanizam za veb rezervacije koji omogućava gostima da rezervišu svoj boravak direktno putem veb stranice hotela.

Pišite
Nam

Hi, I’m Rita, I’ll be happy
to help you if you need it!

+381 64 225 3320

Future Business, LLC

Adresa

Bulevar Vojvode Stepe 87.
Novi Sad

Serbia

Telefon

Office:
+38164 225 3320

Marketing:
funtours@sezampro.rs

Email

Office:
operations@agtravelsoft.com

Marketing:
funtoursns@gmail.com

Funtours 2002 Fun IT, Copyright 2021

Funtours D.O.O koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.