+381642253320 funtours@sezampro.rs

Nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste izbegli prevare prilikom rezervisanja privatnih apartmana koji se reklamiraju na Facebooku:

  1. Proverite pouzdanost oglasa: Pažljivo pregledajte oglas za apartman. Ako izgleda neprofesionalno ili sumnjivo, bolje ga izbegavajte.
  2. Ispitajte vlasnika/apartman: Proverite identitet vlasnika apartmana. Ako možete, kontaktirajte ih izvan Facebooka putem zvanične web stranice ili broja telefona navedenog na web stranici. Proverite da li postoje recenzije od prethodnih gostiju.
  3. Koristite sigurne plaćanje opcije: Nikada ne šaljite novac unapred preko nezaštićenih metoda plaćanja. Radije koristite sigurne opcije poput PayPal-a ili kreditnih kartica koje vam omogućavaju povrat novca u slučaju prevare.
  4. Ispitajte lokaciju: Koristite Google Maps da biste proverili stvarnu lokaciju apartmana i da li se podudara sa onim što je prikazano na Facebooku.
  5. Uporedite cene: Ako je cena apartmana zvuči previše dobro da bi bila istinita, verovatno je tako i slučaj. Uporedite je sa cenama sličnih apartmana na drugim platformama.
  6. Zatražite dodatne informacije: Pre nego što rezervišete, pitajte vlasnika apartmana za dodatne informacije i fotografije kako biste se bolje upoznali sa smeštajem.
  7. Koristite siguran kanal komunikacije: Ako komunicirate s vlasnikom apartmana putem Facebooka, koristite privatne poruke, ne delite osetljive informacije i ne klikćite na sumnjive linkove.
  8. Proverite recenzije i preporuke: Potražite recenzije na drugim web stranicama ili platformama kao što su TripAdvisor ili Airbnb. To može pružiti dodatne informacije o reputaciji smeštaja.
  9. Budite oprezni sa ličnim informacijama: Ne dajte previše ličnih informacija dok ne budete sigurni u legitimnost oglasa.
  10. Prijavite sumnjive oglase: Ako primetite sumnjive oglase ili sumnjate na prevaru, prijavite ih Facebooku kako bi ih istražili.

Najvažnije je da budete pažljivi, koristite zdrav razum i ne žurite sa rezervacijom dok ne budete sigurni da je ponuda legitimna.

Funtours D.O.O koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.